Thema:' ballen en ballonnen'

 

Afbeeldingsresultaat voor jules ballon

Dag mama’s en papa’s,

 

 

De voorbije week hebben we volop met ballen, ballonnen en gaatjes  geëxperimenteerd.

We deden een waarneming van verschillende soorten ballen en ballonnen. We ontdekten ballonnen in verschillende vormen en kleuren.

Tijdens een bewegingsmoment speelden we het spel “ballenregen”. Hierbij gooide de juf alle ballen zo snel mogelijk uit een grote mand. Het was de bedoeling dat  we de ballen steeds terugbrachten voordat de mand leeg was.

We leerden ook een versje over een ballon. Tijdens dit bewegingsversje werden we allemaal omgetoverd tot ballon. We beeldden de inhoud samen uit.

In onze klas hadden we deze week een bewegingshoek. In het ballenbad konden we met allerlei soorten ballen en ballonnen experimenteren en spelen.

Afbeeldingsresultaat voor verschillende soorten ballen

Aan de ontdektafel konden we experimenteren met verschillende soorten ballen en ballonnen. Onze zintuigen werden volop geprikkeld.

We luisterden naar het verhaal van de blauwe ballon. We maakten op verschillende manieren kennis met dit verhaal: ”op het computerbord, met losse prenten en in ons computerhoekje van de klas”.

We hebben dit nadien verwerkt door onze eigen blauwe ballon te bestempelen met een ballon. Een strandbal werd versierd aan de hand van een knikkertechniek.   Nadien tekenden we er heel veel ballonnen bij. Zo oefenden we onze fijne motoriek verder in.

Afbeeldingsresultaat voor ballon

Woensdag speelden we een gezelschapsspel,nl.: “Bonte ballonnen”.We leerden ons aan spelregels houden , onze beurt afwachten en samen een spel te spelen. Ook tijdens het spel rumba rups onder begeleiding van de juf leerden we de balletjes op de juiste plaats leggen , dit terwijl de rups vrolijk in het rond danst.

 

Donderdag speelden  we het verhaal van 3 ballen: een wiskundig spel waarbij we leren omgaan met verschillende verschijningsvormen van het getal 3.

 

Vrijdag herhaalden we ons versje nog een keer en genoten de laatste dag van ballenpret!:)

Afbeeldingsresultaat voor jules carnaval

 

Volgende week gaan we werken rond het thema:” Carnaval”.  Leuke materialen die aansluiten bij dit thema zijn steeds welkom in onze klas.

Prettig weekend!

Juf Veerle en juf Lisa