Thema:" Sint en Piet"

Dag mama en papa,

 

 

Wat een spannende week was dit ! Maandag kregen we te horen dat vrijdag de Sint en zijn Piet naar onze school kwamen. Iedereen was dan ook superflink in de klas , wie weet brengt de Sint iets voor ons mee.

 

Afbeeldingsresultaat voor sint jules

Op maandag  hebben we de kledij van Sint en Piet waargenomen. Er kwamen enkele moeilijke woorden aan bod: mijter, mantel, staf,…. Nadien konden we onszelf verkleden in de poppenhoek .Aan onze knutseltafel maakten we een heel leuk hoedje voor Sint en Piet en kleurden een kleurplaat voor Sint en Piet.

Op dinsdag oefenden we ons tellen en getalbegrip verder in. Telpiet kon niet meer tellen dus hebben wij hem geholpen. We telden hoeveel pluimen er op de pietenmuts moesten komen en hoeveel pakjes in de speelgoedzak moeten zitten. Zo kan ik het juiste aantal pluimen op de muts bevestigen en pakjes in de zak stoppen. Ook hadden we een dansje en liedje geleerd voor de Sint en Piet.

Op woensdag speelden we een kimspel. Onze juf nam 4 stukjes speelgoed en verstopte deze onder de pietenzak. Als de pietenzak weg was, was er ook één speelgoedje weg. Wij moesten raden welk stukje speelgoed er verdwenen was.  We kwamen nadien ook een voor een bij de juf voor een spelletje rond visuele discriminatie.

Op donderdag luisterden  wij naar het verhaal over Jules en de mijter. Wat was dat een leuk verhaal !Ook hier kwamen onze nieuwe woorden opnieuw aan bod. We  oefenden we ons liedje en dansje voor de Sint en Piet nog een keer in.

Afbeeldingsresultaat voor sint jules

Donderdagavond zetten we allemaal onze schoen klaar in de klas. Wie weet, komen de Sint en zijn Piet deze nacht wel op bezoek naar onze school.

Op vrijdagochtend waren we geschrokken. Onze schoentjes waren gevuld met lekkers en er stond ook speelgoed in onze zithoek. Wie heeft dat nu gedaan!  We keken samen naar het nieuwe speelgoed en gingen er onmiddellijk mee aan de slag in onze hoekjes.

Tijdens een kringgesprek  vertelden we over de Sint en Piet die straks  naar school gaan komen. Zo waren we een beetje voorbereid op hun bezoek.

Na de middag was het zover ! De Sint en Piet waren op onze school ! Ik heb mijn dansje en liedje super goed voor de Sint en Piet gedaan.

 

Afbeeldingsresultaat voor schoenen dag jules

Volgende week leren we over: Schoenen.  Brengen jullie een paar schoenen van mama of papa mee waarmee we mogen spelen in de klas. Graag de naam op de schoen voorzien zodat zeker de juiste terug meegaat naar huis.

 

Veel groetjes

Juf Veerle , juf Kristel en juf Lisa

in het belang van uw kind en het benutten van de optimale onderwijstijd vragen wij uitdrukkelijk om uw kleuter op tijd naar de klas te brengen