Thema: kriebelspinnetjes

Dag mama’s en papa’s,

Afbeeldingsresultaat voor jules spin

 

 Nadat iedereen een plaatsje vond in onze zithoek, zijn we onze spinnenweek gestart met een waarneming van de spin. Onze juf had verschillende spinnen meegebracht naar de klas!

In onze knutselhoek hebben we onze fijne motoriek verder ingeoefend door o.a. poten bij de spin te tekenen en te schilderen met penseel.

We experimenteerden met een nieuwe techniek: “schilderen met een bolster.” Het was een leuke ervaring voor ons allemaal!

In de hoekjes speelden we enkele opvoedende spelletjes, leerden we buikjes en pootjes rollen met de plasticine, konden we ons verkleden en tekenden we zelf poten bij onze eigen fantasiespin. Onze spinnen werden echt fantastisch!

We speelden deze week een aantal spelletjes rond de begrippen “groot” en “klein”. Juf deed de spin verdwijnen. Nadien moesten we vertellen welke spin er verdwenen was. Ook de plaatsbegrippen “op”,”onder”,… kwamen deze week aan bod. Onze spin kroop rond een pompoen  en bleef telkens op een andere plaats zitten. Waar zit hij nu?

We leerden de plaatsbegrippen actief verwoorden. Nadien speelden we dit spelletje zelfstandig in de hoekjes.

We speelden een spel rond kleuren en oefenden deze week onze woordenschat verder in aan de hand van boekjes, prenten, praatplaten,…

 

Afbeeldingsresultaat voor jules sint

 

Na de vakantie gaan we starten met het nieuwe thema:” Dag Sint en Piet”. En ja hoor, de Sint komt op bezoek naar onze school op 9 november 2018.

 Hebben jullie thuis leuke spulletjes die passen binnen dit thema? Boekjes, prenten, knuffels, … zijn welkom in onze klas. Alvast bedankt!

 

Prettige vakantie!

Juf Veerle , juf Kristel en juf Lisa

 

 

 

In het belang van uw kind en het benutten van de optimale onderwijstijd vragen wij uitdrukkelijk om uw kleuter op tijd naar de klas te brengen. We nemen afscheid aan het poortje!