Thema: Herfst

Dag mama’s en papa’s,

Afbeeldingsresultaat voor jules herfst

 

Wat hebben onze Knuffeltjes de voorbije twee weken ervaren tijdens het thema:” Herfst”.

Op maandag leren we een liedje over de blaadjes die vallen van de bomen. We leerden hier ook een dansje op. We legden samen een patroon van twee verschillen.

Woensdag mochten gingen we op herfstwandeling naar de Leirekensroute ! Joepie ! Wat was het fijn om de herfst te ervaren met verschillende zintuigen. Kijken naar de bomen, te luisteren naar de dieren, ruiken en voelen aan de bladeren en herfstvruchten. Er kwamen ook heel wat wiskundige begrippen aan bod tijdens onze wandeling. Een dikke/dunne stam, lange/korte tak, veel/weinig blaadjes,…

Donderdag leerden we de plaatsbegrippen wat beter kennen: “onder, op, achter, voor,…”  We oefenden ons getalbegrip tot 3 verder in.

Een verhaal kon natuurlijk niet ontbreken. Onze juf vertelde er maar liefst twee. Jules en de blaadjes en Anna en de herfst. Aan de hand van de prenten herhaalden we de inhoud nog enkele keren doorheen dit thema.

Onze 2de week van thema de herfst zijn we op maandag gestart met een herhaling van tellen. We tellen nog eens ons herfstmateriaal. We leren allemaal tellen tot 3 en wie meer kan, liet dit ook zien.

Ook Halloween kwam al een beetje piepen in onze klas. We versierden onze klas en bereidden ons samen voor op onze tocht van vrijdag.

Woensdag herhaalden we nog eens de plaatsbegrippen: “op, onder, naast, achter, voor,…” en speelden met ons lied. We kregen hiervoor instrumenten en  probeerden de maat of het ritme van het lied na te spelen.

Vrijdag  kwamen we verkleed naar school. We waren wel wat griezelig verkleed want het was Halloween op school.  Die dag hebben we enkele workshops gedaan. Een spookje knutselen , schminken, een modeshow en een heksendans.

Afbeeldingsresultaat voor jules halloween

Naast al deze activiteiten viel er ook heel wat te beleven in onze hoekjes:

*ontdekken en experimenteren in de Herfsttafel.

*een opvoedend spel rond schaduwen

*herfstmateriaal sorteren

*Kralen rijgen over takjes

* nieuwe techniek: knikkerverven: een eikel

*een patroon van twee kleuren rondom onze eikel kleven

* een uil bekleven met gedroogde bladeren.

 

Volgende week leren we over kriebelspinnetjes om het nog wat kriebelend en spannend te houden voor Halloween en de start van de herfstvakantie !

Groetjes juf Veerle , juf Kristel en juf Lisa

In het belang van uw kind en het benutten van de optimale onderwijstijd vragen wij uitdrukkelijk om uw kleuter op tijd naar de klas te brengen. We nemen afscheid aan het poortje!