Thema: " Afval"

Hallo,

Deze week werkten we rond het thema ' Afval'. Op maandag lag onze kast vol met brikjes, blikjes en flesjes. Wie had deze op onze kast gelegd? Was het Jules? Of was het de juf? Al gauw zeiden de kinderen dat dit afval in een vuilniszak hoort! We namen een blauwe vuilniszak en staken er al het afval in.

Dinsdag begon meteen met het opruimen van heel wat papiertjes! Jules had die avond en nacht héél veel koekjes, yoghurt en chips gegeten en al zijn afval lag op de grond! Foei, Jules! Er zat niets anders op dan onze klas op te ruimen, maar in welke vuilniszak hoort dit? Neen, deze keer niet in een blauwe maar wel in een gele vuilniszak! 

Zowel maandag als dinsdag mochten we een vuilniszak schilderen. We moesten onze eigen papiertjes of brikjes in onze vuilniszak kleven. Maar wat konden we vaststellen: heel wat vuilniszakken van de kinderen blijven leeg! Zij hadden geen papiertjes/brikjes mee naar de school! Een grote dank u wel aan alle ouders die aan hun kinderen koekjes meegeven zonder papiertjes en een drinkbeker! Jullie dragen een steentje bij in onze groene school!

Woensdag leerden we de begrippen groot en klein. Met concreet materiaal ( afvalmaterialen) werden deze begrippen ingeoefend.

Donderdag stond er nog eens een wiskundig spel op het programma: tellen van flesjes, blikjes,....

Op vrijdag had juf Kristel enkele stukken fruit en groenten mee naar de klas. We proefden van de groenten/fruit maar wat moesten we nou doen met het afval? Dat afval gooiden we in onze fruitemmer. Maar wat moeten we dan doen met onze volle fruitemmer? We gingen ermee naar de composthoop! Jawel hoor, op onze groene school is er een composthoop!

Natuurlijk mogen we ook niet vergeten te melden dat er maandag en dinsdag 3 nieuwe kindjes in onze klas gestart zijn! Welkom, lieve Febe, Jef en Selina!

Volgende week werken we rond het thema “ Bij de brandweer”.  Wie hierover iets heeft, mag dit altijd eens meebrengen naar de klas.

Alvast bedankt en tot dinsdag!

Fladderende groetjes vanuit de Vlinderklas. 

 

Leuk weetje:

Op donderdag 31 mei 2018 zal de schoolfotograaf langskomen!