Thema: " Ballen en ballonnen"

Hallo,

Onze week is weer voorbij gevlogen. Op maandag verwelkomden we een nieuw kindje in onze klas! Welkom, lieve Hirsen. We zullen samen veel plezier beleven!

Dan zijn we gestart met het waarnemen van allerlei ballen en ballonnen. Alle soorten ballen werden op de toontafel gelegd. De ballonnen werden opgeblazen en omhoog gehangen. Zo werd ons klasje mooi versierd in het thema ' Ballen en ballonnen'.

Dinsdag vierden we de verjaardag van Almira. Proficiat, Almira! Nadien gingen we meteen aan het werk in onze knutselhoek. We mochten met knikkertechniek een luchtballon versieren. Onze dag sloten we af met het vertellen van een verhaaltje: 'Uki, de ballon'.

De dag erna was het weer feest in onze klas. Louka mocht nu 3 kaarsjes uitblazen! Proficiat met je verjaardag,Louka! Na het feesten stond er onder andere nog een gezamenlijke activiteit op het programma: dezelfde ballon zoeken rekening houdend met de kleur én de vorm.

Op donderdag speelden we een sorteerspel. We moesten alle rode, gele, blauwe en groene balletjes uit ons ballenbad sorteren. Een hele klus was dat maar al spelenderwijs werd onze kleurenkennis nog maar eens ingeoefend!

Onze week sloten we af met alweer een feestje. Deze keer mocht Tom 3 kaarsjes uitblazen! Proficiat, Tom! Nadien hielpen we de juf met het opblazen van 18 ballonnen. Juf Kristel deed er een knoopje op en hing er een touwtje aan. We kregen allemaal een kleurrijke ballon. Dan moesten we op een stoel gaan zitten. Juf Kristel wou met ons een spel spelen. Ze liet ons prenten zien en wij moesten het naspelen. Bijvoorbeeld: leg de ballon op de stoel, leg de ballon onder de stoel, hou de ballon voor uw buik,… We oefenden zo nog eens de plaatsbegrippen “op, onder, voor en achter.”

Na dat spelen trokken we met onze ballon naar buiten. We telden tot drie: 1 – 2 – 3 en lieten de ballonnen los! Daaaag!

Volgende week werken we rond het thema “ huisdieren”. Wie hierover iets heeft ( knuffels, prentenboeken,...) mag dit altijd meebrengen naar de klas.

Lieve groetjes vanuit de vlinderklas.

In het belang van uw kind en het benutten van de optimale onderwijstijd vragen wij uitdrukkelijk om uw kleuter op tijd naar de klas te brengen.