Thema: " Brrr....wat is het koud!"

Beste ouders,

Eerst en vooral mijn beste wensen voor een fantastisch 2018!

Ook in onze klas werd het nieuwe jaar goed ingezet: we gaven elkaar een dikke zoen en knuffel. Superblij waren we terug kaar voor de start.  We waren klaar voor de start! Ook voor een nieuw kindje, Lenne, startte 2018 goed. Welkom, lieve Lenne!

Na de speeltijd begon dan het echte werk. Ons thema: “Brr...wat is het koud” werd ingezet!

Het begon met een verhaal over Jules in de winter.

Op dinsdag leerden we o.a. een versje: 

“ Een muts voor mijn oren, een sjaal voor mijn kin. Wantjes voor mijn handjes,

ik zit er warmpjes in.”

 Aansluitend speelden we een kimspel met de winterkleren van Jules. Juf verstopte Jules’ muts onder een dekentje en toverde hokus pokus pats het kledingstuk weg. We mochten raden wat er weg was. Nadien gingen we aan de slag in o.a. de knutselhoek. We kleurden wantjes en nadien mochten we er onze handafdruk in plaatsen.

 Woensdag namen we heel wat winterkledij waar o.a. een winterjas, handschoenen, wanten, een sjaal, een muts, winterlaarzen,....  Voordat we naar huis gingen, luisterden we nog even naar een digitaal verhaaltje: ' Kaatje in de winter'

 Op donderdag zagen we in Jules' stoel een sneeuwman liggen. We namen de typische kenmerken waar. In de knutselhoek mochten we zelf ook een sneeuwman schilderen. De resultaten waren zeer mooi!  Na al dat werken speelden we samen met de juf nog een spel: een memoryspel.

Vrij dag leerden we over de vogeltjes. Wat eten zij tijdens de wintermaanden? Waar slapen ze? Wat drinken ze?.. Onze week sloten we dan ook af met een  wandeling op het schooldomein. We gingen op zoek naar vogeltjes en hingen verschillende vetbollen, een voederhuisje,… omhoog. Zo hebben we  met veel plezier de vogeltjes buiten ook een warm gevoel gegeven.

Dat en nog veel meer hebben we de afgelopen week gedaan. ( zie foto's klasblog www.bsfaluintjes.be )

 Volgende week werken we rond het thema ' Hatsjie, hatsjoem'. Wie hierover iets heeft, mag dit altijd meebrengen naar de klas.

Gelieve tegen maandag ook een (iets groter) deksel van een schoenendoos mee te geven aan u kapoen. We zullen hiermee iets leuks knutselen.

Alvast bedankt!

Fijn weekend.

Groetjes, juf Kristel

In het belang van uw kind en het benutten van de optimale onderwijstijd vragen wij uitdrukkelijk om uw kleuter op tijd naar de klas te brengen. We nemen afscheid aan het poortje.