Thema: feest voor oma en opa

Dag mama’s en papa’s,

Afbeeldingsresultaat voor jules grootouders

 

Onze grootouders stonden de voorbije periode volop in de belangstelling,naar aanleiding van ons grootouderfeest op woensdag 6 december 2017.

Maandag zijn we gestart met een kringgesprek over de foto’s van onze grootouders. Ook Jules had een foto van zijn oma en opa meegebracht. Juf verzamelde al deze foto’s op een bord in onze klas. Regelmatig gingen we een kijkje nemen en vertelden we erover tegen elkaar.

Een geschenkje kon natuurlijk niet ontbreken bij een feest. Vlijtig gingen we aan de slag in onze knutselhoek. Iedereen kwam een kader versieren. We maakten ook een slinger voor oma en opa.

Ons dansje aanleren en inoefenen stond natuurlijk ook op ons programma.

Afbeeldingsresultaat voor dansje jules

We bekeken  een digitaal prentenboek:” Jules en zijn grootouders”. Via deze link kunnen jullie dit verhaal thuis opnieuw bekijken en beluisteren. https://www.youtube.com/watch?v=838WBXxc5Z0

Er stond een wiskundig spel op het programma: ”Het verhaal van 1”. Kleuters leren op een speelse manier met de hoeveelheid en het cijfer 1 omgaan. In kleine groepjes kwamen we bij de juf. Iedereen kreeg 1 krant. We zochten allerlei plaatsen waar we deze krant konden leggen. Nadien probeerden we te verwoorden waar onze krant lag.

woensdag was het eindelijk zover! Toen we binnenkwamen in de klas, werden we onmiddellijk klaargestoomd voor het grote feest. Samen met de kindjes van juf Kristel stapten we naar de turnzaal. Iedereen was daar al op ons aan het wachten. Dit was toch wel een spannend moment voor iedereen! Van al dat dansen kregen we toch een beetje honger. Als afsluiter hebben we samen met onze grootouders genoten van een stukje cake en een kop koffie,thee of fruitsap .Hopelijk heeft iedereen van ons optreden genoten.

Afbeeldingsresultaat voor Jules kerst

 

Volgende week werken wij rond het thema:” Kerst”. Lege wc-rolletjes zijn welkom in onze klas.

Vele groetjes van juf Veerle en juf Lisa