Thema: Ridders en prinsessen

Beste ouders,

Deze week werkten we rond het thema vanuit het kind.  Er werd gekozen voor het thema ‘Ridders en prinsessen’.

We zijn de week gestart met een woordspin over het thema. We leerden het liedje van Ridder Lowie, die heeft een cool zwaard! We maakten van een eierdoos een schatkist/ juwelenkist. In de letterhoek volgden we met een trechter en zand de lijnen van het zwaard, het schild en de kroon. De autohoek werd omgebouwd tot kasteel. Met dozen maakten we een kasteel na dat over een valbrug beschikte. We vonden dit geweldig en kropen in de huid van ridders, prinsessen, koning of koninginnen.

Volgens stappenplan tekenden we een kasteel na.

We dachten na welke woorden er allemaal beginnen met de letter ‘K’ van ‘Kasteel’.

We luisterden naar het tekenverhaal: “Mijn monsterdraak”. De juf vertelde een verhaaltje en wij maakten er een tekening van. Wat een speciale draken allemaal.

We vierden de verjaardag van Vik. Hij werd 5 jaar. Hoera!

Op donderdag kwam de papa van Vik langs. Hij is een echte ridder, ‘Ridder Gary’. Hij toonde ons zijn ridderpak, zijn harnas, helm, zwaard. Hij gaf ons een mooie demonstratie! Wij zijn de papa dan ook heel dankbaar voor deze mooie activiteit! Dank u!

Het was een fantastische week. We hebben heel wat bijgeleerd over ‘Ridders en prinsessen’.

Bedankt aan alle mama’s en papa’s om zoveel leerrijk materiaal mee te geven naar onze klas!

 

Volgende week starten we met het thema ‘Grootouders’.Meebrengen: foto van de grootouders. Deze zal gebruikt worden tijdens onze praatronde.