Thema: dieren

Lieve ouders,

 

We hebben al een tijdje geleden ons derde thema voor MMWT afgesloten. Die stonden in thema van de dieren! Naar aanleiding van Werelddierendag op 4 oktober. Voor foto's klik hier

Wat hebben wij allemaal in dit thema geleerd? 

- Wij kregen bijna dagelijks bezoek van een dier in onze klas!! Het hamster van Fleur, het konijn en de hond van Fleur, de poes van Ona en de pony van Ben. Dit was super leuk! Zo konden wij van heel dicht de dieren aanschouwen en aaien. 

- Aan de hand van de meegebrachte knuffels hebben we de dieren geordend. Hoe kunnen we de dieren ordenen? naar kleur, naar aantal poten, vliegen of niet, soort dier, woonplaats ... 

- Welk dierengeluid hoor ik? We hebben naar verschillende dierengeluiden geluisterd. 

- We hebben ook het hamster van dichtbij bestudeerd. Wat eet een hamster? Waar woont een hamster? ... Dit hebben we gedaan aan de hand van een identiteitskaart voor dieren 'de 8 V's'.

Weten jullie trouwens dat een hamster hamstert?? 

- Komt het dier uit een ei of uit de buik van de mama? Dit hebben we van verschillende dieren bestudeerd en gecontroleerd door filmpjes op het computerbord te projecteren. 

Deze week waren we gestart met het thema 'voeding'. Maar naar aanleiding van onze GWP starten we maandag met ons nieuwe thema 'de boerderij!'  Dit thema zal aangebracht worden door een nieuwe juf! Jaja, momenteel hebben wij twee juffen in de klas! Juf Stefanie wil heel graaf juf worden en komt één weekje lesgeven. Het belooft een super leuke week te worden in de Diddlklas :) 

Vele groetjes,

juf Evy & de Diddltjes 

 

Afbeeldingsresultaat voor diddl dieren