thema: speelgoed 2017

Beste mama en papa,

 

Na het bezoek van de Sint en Piet dit weekend kregen al onze Ploppertjes heel wat nieuw speelgoed. Ook voor onze klas bracht de Sint veel nieuwe en leuke dingen mee.. Daarom kozen we voor het thema “ speelgoed” deze week.

We begonnen met een waarneming van al het nieuwe speelgoed in onze klas.

We  gingen  dieper in op welke soorten speelgoed er zijn ,welke eigenschappen ze hebben , hoe je er correct mee speelt, aan de hand van een kringgesprek vertelden we aan elkaar wat we gekregen hadden

We leerden niet alleen vertellen maar ook luisteren naar elkaar.

We gingen op zoek naar gelijkenissen en verschillen in speelgoed.

We vertelden een verhaal met grote prenten en zongen mee met de cd. Ook  onderzochten , manipuleerden , ontdekten en combineerden we verschillende speelgoedzaken met elkaar en deden meer kennis op.

Ook het leren delen en opruimen kwam zeker terug aan bod.

We oefenden ook op het gericht luisteren door luisterspelletjes en door een verhaal met telkens 2 prenten  waarbij er telkens maar 1 juist  was.

Wie goed luisterde ,wist het. We deden ook  een reflectie voor het domein muziek. Daarbij maakten we geluiden bij het zien van een stuk speelgoed. De geblinddoekte kleuter moest dan raden over welk speelgoed het ging.

De grove motoriek oefenden we in met  een balspel . Ook luisterden  we naar een verhaal rond gevoelens  en spelen met vriendjes . We deden ook proefjes met knikkers en buizen. Zo ontdekten we dat grote knikkers niet in dunne buizen konden en dat kleinere knikkers sneller en langer rolden dan dikkere. We mochten onze eigen knikkerbaan bouwen met allerlei buizen. Dit vonden we heel leuk. Vrijdag vierden we als afsluiting ook nog de verjaardag van Nina.

 

Het was alvast een heel “speelse “ week!

 

Groetjes

 juf Cindy