Thema: Dino's

Beste mama en papa,

 

Deze week werkten we aan een thema vanuit het kind: ‘Dino’s’

Er hadden verschillende kinderen leuke spullen meegebracht die te maken hadden met het thema. Maar Ben die bracht wel iets speciaals mee: fossielen. De fossielen die Ben had meegebracht waren van zijn overgrootvader. Zo had hij een tand / klauw, een bot van een dino, twee haaientanden, een grijs dino bot en een fossiel van een schelp mee. Wat een leerrijke materialen! De aandacht was dan ook groot toen Ben hierover vertelde J.

We bouwden kooien en dit volgens aantallen of grootte. We schilderden dino’. We keken hiervoor gericht in boeken die te maken hebben met dino’s. Via internet bekeken en beluisterden we educatieve filmpjes. Langs deze weg kwamen we meer te weten over hoe de dino’s leefden, wat ze aten …. We plaatsten onze schoenen in een pootafdruk van een dino. Vooraf maakten we een schatting. Hoeveel schoenen passen er in de pootafdruk? We bekeken dieren die uit een ei komen. Hun eieren werden later bij het juiste dier geplaatst.

In de zandtafel speelden we met dino’s en de bijhorende attributen. Verder leerden we ook nog een lied over de dino’s.

Op vrijdag kwamen met z’n allen in pyjama naar school en steunden op die manier zieke kinderen en jongeren.

Volgende week brengen we de Lente in de klas! Hebben jullie leuke spullen die met dit thema te maken hebben? Breng ze dan zeker mee!

Niet vergeten: kinderschoenendoos

Fijn weekend en hopelijk tot zondag op ons eetfestijn!

Juf Sofie

In het belang van uw kind en het benutten van de optimale onderwijstijd vragen wij uitdrukkelijk om uw kleuter op tijd naar de klas te brengen.

We nemen afscheid aan het poortje!