Thema 5: Speelgoed

Beste ouders,

 

Voor de kerstvakantie hebben de Diddltjes geleerd over 'speelgoed'. Dit naar aanleiding van het bezoek van de Sint en het bezoek van de kerstman. De kinderen worden in deze maanden toch overspoeld met speelgoed :) 

Van de Sint hebben wij een cadeaubon gekregen om in de speelgoedwinkel iets te kopen. Wij hebben gekozen voor clics met enkele bijhorende bouwplannen een speldoos van K3 met een domino, puzzel, memory en een lottospel in. Bedankt Sint-maarten! 

Wat hebben wij allemaal geleerd in dit thema? 

- het verschil tussen fictie en non-fictie.

- We zijn ons bewust geworden dat geweld en de gevolgen hiervan in fictiefilms en computergames anders worden voorgesteld dan in de werkelijke wereld. 

- We hebben zelf een knikkerbaan gemaakt in een deksel van een schoenendoos met rietjes. Deze knikkerbaan moest ook aan een aantal criteria voldoen zodat het wat moeilijker werd. 

- Aan de hand van het schilderij van Pieter Bruegel 'Kinderspelen' hebben we de spelletjes en het speelgoed van vroeger bestudeerd. Met wat speelden de kinderen vroeger? Hoe speelden de kinderen vroeger? In één van de lessen Muzische vorming hebben we dan enkele van die spelletjes gespeeld. Tot sommige hun verbazing waren die spelletjes ook echt leuk :) 

- Het liedje 'de poppenstoet' van Louis Neefs hebben we gezongen. 

Voor de foto's klik hier

 

Het volgende thema voor MMWT hebben de Diddltjes zelf gekozen. Wij gaan leren over 'sporten'! 

 

Groetjes,

de Diddljuf, juf Evy