Thema 4: Gezonde voeding! (week van de smaak)

Lieve ouders,

De afgelopen twee weken hebben de Diddltjes geleerd over 'Gezonde voeding'. 

Wat hebben we allemaal geleerd in dit thema? 

- Wat is gezond/ongezond? 

- De actieve voedingsdriehoek eens bekeken. Wat staat daar allemaal in? Welke voedingsmiddelen mogen we veel eten en welke weinig? In welk deel van de voedingsdriehoek past een bepaald voedingsmiddel? Dit hebben we geleerd aan de hand van een computerspelletje. Klik hier voor het computerspelletje. We hebben uit reclameblaadjes een eigen actieve voedingsdriehoek mogen samenstellen.

- Met wat kunnen wij voeding kopen? Waar komt geld vandaag? 

- De tafel leren dekken: een bord in het midden, vork links en mes rechts en naast het mes een lepel. Heel leuk! Nu gaan wij thuis ook de tafel correct zetten.

- Wij hebben ook fruitsalade gemaakt. Voor onze inkopen zijn we naar de GB in Moorsel geweest. Daar hebben ze ook mogen betalen met echt geld! Wij hebben ook enkele technische systemenen bekenen onder andere het schil- en snijmesje. Voor de foto's klik hier

 

Ook in de andere lessen zitten wij niet stil. Kern 3 is afgerond. Binnenkort starten we kern 4! Maar eerst staat er ons nog een belangrijke taak te wachten… onze nieuwjaarsbrieven schrijven… ! Brrrr.... :) 

 

Wij zijn ook gestart met leesmakkers. Wij hebben allemaal een leesmakker uit L3 of L4. Samen met hun leesmakker gaan ze de leesstrategieën en het technisch lezen inoefenen! Leuk!! Klik hier voor de foto's te bekijken. 

Je ziet het het eerste leerjaar zit helemaal niet stil!

 

Vele groetjes,

Juf Evy en de Diddltjes 

 

Afbeeldingsresultaat voor kok diddl