thema: voeding

Beste mama's en papa's,

Deze week hebben wij onze smaakpapillen eens getest. We gingen wat dieper in op onze voedingsgewoonten dankzij het thema 'Voeding'. Met voeding konden we heel veel kanten op.  Deze dingen kwamen gedurende de hele week voortdurend terug via leuke verhaaltjes, boetseren met plasticine, spel in onze poppenhoek en winkelhoek, knutselen,...

We maakten meteen van de gelegenheid gebruik om eens een bezoekje te brengen aan onze plaatselijke supermarkt. Hier konden we onze aankopen doen om lekkere milkshakes te maken. Het was een leerrijke uitstap: verkeerselementen onderweg, heel wat leuke en lekkere dingen in de supermarkt bekijken, keuzes maken en dan hup naar de kassa om te betalen. Later die dag konden we ook nog eens lekker smullen van onze zelfgemaakte milkshakes! Het werd  een uitstap waar heel wat leergebieden aan te pas kwamen.

Een versje hielp ons om een aantal dingen beter te kunnen onthouden. Dit versje kunnen jullie ook hier in mijn schriftje vinden. In onze poppenhoek speelden we restaurant. Daar konden we ook de kok of  de ober naspelen. Hiervoor konden we ook terug vallen op de handelingen . In de autohoek legden we sporen voor de vrachtwagens die fruit naar een bepaalde hoek vervoerden. Op het krijtbord  “schreven” we een eigen menu uit.

Beste mama en papa, graag wil ik jullie eraan herinneren dat het vrijdag 2 december ons grootouderfeest is. Mag ik u vragen om uw  kind die dag oranje en / of bruine kledij aan te trekken. Alvast hartelijke dank.

Hopelijk hadden jullie een even lekkere week als wij.

Vele groetjes,

Juf Cindy