thema: speelgoed

Beste mama en papa,

De Sint en Zwarte Piet zijn bij onze Ploppertjes langs geweest en hebben hun goed hart weer laten zien.

Zo te zien waren er  geen stoute kinderen bij J

Deze week  gingen we dieper in op speelgoed. Welke soorten zijn er? Welke eigenschappen hebben ze. Waarvoor dient het ?

We zochten naar gelijkenissen en verschillen. We vertelden een verhaal met grote prenten en we zongen mee met de cd .Ook  zochten , manipuleerden , ontdekten en combineerden  de verschillende zaken met elkaar . Zo knutselden we samen met de kindjes van juf Sofie onze ideale klas. Deze werkjes gaan tentoongesteld worden in CC De Werf in Aalst begin december.

Ook het leren delen en opruimen kwam  aan bod.

We oefenden ook op het gericht luisteren door luisterspelletjes en door een verhaal met telkens 2 prenten  waarbij er  maar 1 juist  is aan te duiden.

Wie goed luisterde , wist het.

Onze Ploppertjes beginnen ook te oefenen op het dansje voor het grootoudersfeest. Zou het mogelijk zijn om op vrijdag 2 december u kind bruine kledij aan te trekken ?

De grove motoriek oefenden we in met geleide spelletjes en een balspel.

Het was alvast een heel “speelse “ week!

Maar ook hebben we 3 jarigen in de klas gevierd. Vorige week vierden we Elise, deze week is het de beurt aan Siebren en Vic!

 Alvast vele groetjes ,

juf  Cindy

 

Graag zet ik de afspraken nog eventjes op een rij i.v.m. het ophalen en brengen van uw kleuter.‘s Ochtends neemt u kort afscheid van uw kleuter aan het poortje van de kleuterspeelplaats. Na schooltijd worden de kleuters afgehaald aan de klasdeur langs de buitenkant van het gebouw . Hartelijk dank  voor uw medewerking.