thema Sint

http://www.bsdekleurdoos.be/sites/default/files/24/Lotje-icoon_0.jpgBeste mama en papa,

Deze week leerden we over heksen  in de herfst.

Met kleine heks Lotje leerden we verschillende heksen kennen: de muziekheks, de kookheks, de knutselheks en de slaapheks. Dit was een heel leuk prentenboek. Zelf zijn we vaak een knutselheks in onze klas. We knutselden heel wat leuke dingen. Maar die muziekheks? Daar maakten we deze week ook nog eens samen werk van. We maakt en met stokjes  een heus heksenconcert.

 Dit jaar hebben we ook op donderdag een stagiaire in de klas namelijk juf Machteld. Op donderdag komt ze naar ons klasje om waar te nemen en korte activiteitjes te doen. Deze  donderdag beluisterden  we  ook nog een leuk verhaal over spinnen voor. In de avond mochten we de mama’s en papa’s ontvangen voor het oudercontact.

Maar we leerden niet enkel over de heksen. Binnenkort is de Sint weer in het land. Dus versierden we ons klasje  om de Sint  en Zwarte  Piet te ontvangen. In de poppenhoek kunnen we ons verkleden als echte pieten.

In de autohoek kunnen we rijden met geschenkjes. We namen ook de kledij en het uiterlijk waar van Sint en Piet. Op het  krijtbord oefenen we de schrijfpatronen in door in het boek van de Sint “ te schrijven”.En met de blokken bouwden we een troon en het kasteel voor de Sint na.

Na de vakantie werken we verder aan dit thema. Op donderdag 10 november 2016 komen de Sint en Piet naar onze school. Op vrijdag 11 november 2016 is het geen school.

Alvast een prettige vakantie!

 

Groetjes

Juf  Cindy