thema: spinnen

Thema spinnen

Beste mama en papa,

Binnenkort is het Halloweenwandeling op school. Vrijdag om 18H3O starten we naar jaarlijkse gewoonte onze  Halloweenwandeling.

 We versierden  ook al onze klas  met allerlei Halloweenattributen.

Maar  eerst  gingen we wat dieper in op het diertje dat  nu in vele getallen te zien is namelijk “ de spin”. We gingen  op zoek naar de spinnen in onze schoolomgeving. Wat deden we  met de spinnen? We telden hoeveel pootjes ze hebben , bekeken hoe ze leven, wat ze eten, keken hoe ze een web maken. Dit deden we door een spinnetje in onze klas te observeren in een terrarium , maar ook door te kijken naar een PowerPoint  over spinnen.

We  boetseerden een eigen spin  met klei .We regen een eigen web met woldraad. Ook hielden we een waarneming van verschillende soorten nepspinnen in verschillende materialen en groottes. We oefenden de begrippen “meer en minder”, “erbij en eraf doen”,” hoog en laag” .We luisterden naar een verhaal over een leuk  spinnetje Yonnie”. In onze poppenhoek konden we ons verkleden in heksen en griezels. Met de knexblokken  konden we spinnen maken. We leerden een leuk liedje over spoken en een tof versje over de spin.

Vrijdag deden we in de turnles nog een echt spinnenparcours waarbij we “op,onder en over  “verschillende toestellen  mochten kruipen.

Het thema volgende week is  nog tot woensdag “heksen” en vanaf donderdag is het “ de Sint”.

Alvast vele groetjes

Juf  Cindy

Graag zet ik de afspraken nog eventjes op een rij i.v.m. het ophalen en brengen van uw kleuter.‘s Ochtends neemt u kort afscheid van uw kleuter aan het poortje van de kleuterspeelplaats. Na schooltijd worden de kleuters afgehaald aan de klasdeur langs de buitenkant van het gebouw . Hartelijk dank  voor uw medewerking.