Thema 2: Dieren

Lieve ouders,

 

Vrijdag hebben we ons tweede thema voor MMWT afgesloten. De voorbije twee weken stonden in thema van de dieren! Naar aanleiding van Werelddierendag op 4 oktober. Voor foto's klik hier

Wat hebben wij allemaal in dit thema geleerd? 

- Wij kregen bijna dagelijks bezoek van een dier in onze klas!! De hond van Achille, de hond van Thibeau, de poes van Yelena, de pony van April, de valkparkiet van Lina, het konijn en de cavia's van Eline, de hond van Renzo en de hond van de juf zijn op bezoek geweest! Dit was super leuk! Zo konden wij van heel dicht de dieren aanschouwen en aaien. 

- Aan de hand van de meegebrachte knuffels hebben we de dieren geordend. Hoe kunnen we de dieren ordenen? naar kleur, naar aantal poten, vliegen of niet, soort dier, woonplaats ... 

- Welk dierengeluid hoor ik? We hebben naar verschillende dierengeluiden geluisterd. 

- We hebben ons klasdier 'Diddl' ook eens van dichtbij bestudeerd. Wat eet Diddl? Waar woont Diddl? ... Dit hebben we gedaan aan de hand van een identiteitskaart voor dieren 'de 8 V's'.

Weten jullie trouwens dat een hamster hamstert?? 

- Komt het dier uit een ei of uit de buik van de mama? Dit hebben we van verschillende dieren bestudeerd en gecontroleerd door filmpjes op het computerbord te projecteren. 

 

Het volgende thema staat alweer voor de deur en dat wordt 'de herfst'! Indien jullie herfstmateriaal (kastanjes, eikels, bladeren...) hebben, mogen jullie dit gerust meebrengen! 

Op donderdag 20 oktober 2016 gaan wij met de giraffenklas naar het Kravaalbos in Meldert.

We duimen alvast voor zonnig weer. 

 

Vele groetjes,

juf Evy & de Diddltjes 

 

Afbeeldingsresultaat voor diddl dieren