thema: het bos

 Beste mama en papa,

Maandag was Plop in onze klas met een aantal kaboutertassen. Ieder dag gaan we een tas openen en hier een opdracht mee maken. Maandag mochten op de speelplaats zoeken naar verschillende herfstvruchten en bladeren. Maar enkel naar deze die Plop ons gevraagd had. Deze telden we dan ook nadien.

Woensdag was heel leuk in het bos. We hebben heel veel gezien, geleerd , geroken en gehoord. Al onze zintuigen hebben goed gewerkt .We keken naar de verschillen van groottes in stammen, bladeren ,takken en naar de vele tinten van kleuren. We mochten ook herfstbladeren en vruchten rapen.

Al het verzamelde materiaal gaan we deze week bekijken en vergelijken.

Donderdag hebben we nog een liedje geleerd en hiermee gespeeld .In de turnles met juf Nikita hebben we  hockey met kastanjes gespeeld.

Vrijdag oefenden we onze  wiskundige begrippen in door allerlei spelletjes met blaadjes  tellen . Ook deden we de Olympische bosspelen . Op de school stonden verschillende posten waar we spelletjes speelden met natuurlijke materialen. In de knutselhoek mengden we verschillende kleuren verf. Hier maakten we dan de kruin van de boom mee door verschillende technieken te gebruiken.

Volgende week werken we  een weekje  rond het thema “spinnen.”

Groetjes

Juf  Cindy

 

Graag zet ik de afspraken nog eventjes op een rij i.v.m. het ophalen en brengen van u kleuter.‘s Ochtends neemt u kort afscheid van uw kleuter aan het poortje van de kleuterspeelplaats. Na schooltijd worden de kleuters afgehaald aan de klasdeur langs de buitenkant van het gebouw . Hartelijk dank  voor jullie medewerking.