thema: herfst

Beste mama en papa,

De zomer is ten einde en de herfst is in het land.

Dat konden we deze week al goed voelen.  .

We gaan op zoek naar wat dit doet met de natuur.

Zo ontdekken we het vallen van de bladeren, de spinnen die hun web maken tussen de takken, dieren die gaan slapen…

Wat hebben we zoal gedaan ? Meten met takjes, sorteren van noten , gieten met mais…

In de zandbak liggen nu eikels, kastanjes en dennenappels waar we mee  kunnen gieten, overgieten , wegen, rollen en stapelen.

We hebben ook een eekhoorn van  dichterbij bekeken. We luisterden en keken naar een prentenboek van “Pluis de eekhoorn”. Hier kwam ook het verzamelen van de vruchten en noten aan bod als wintervoorraad voor de dieren. We schilderden en tekenden ook mooie portretten van eekhoorns.

We speelden ook een rollenspel. Onze  wiskundige begrippen oefenden we in door allerlei spelletjes met blaadjes en herfstvruchten te tellen . We sorteerden ook de vruchten.

En in de knutselhoek mengden we verschillende kleuren verf. Hier schilderden we dan bladeren mee in. We leerden ook een leuk versje over de blaadjes. Hiermee deden we ook een dramaoefening.

Wie thuis herfstmateriaal heeft,  mag deze gerust meebrengen.

Volgende week werken we nog een weekje verder rond het thema “herfst.”

Niet vergeten woensdag  12 oktober 2016 gaan we naar het park van Aalst.

 

Groetjes

Juf  Cindy

 

 

 

 

Graag zet ik de afspraken nog eventjes op een rij i.v.m. het ophalen en brengen van uw kleuter.‘s Ochtends neemt u kort afscheid van uw kleuter aan het poortje van de kleuterspeelplaats Na schooltijd worden de kleuters afgehaald aan de klasdeur langs de buitenkant van het gebouw . Hartelijk dank