thema: klasdiertjes

Beste mama’s en papa’s ,

Deze week hebben we over de vissen van onze klas gesproken. We hebben een vis  in onze klas “ Sushi” en ook een waterschildpad “Marissa”. We hebben de vissen waargenomen en nadien mochten we deze natekenen. Dat was heel leuk want het aquarium  mocht op onze knutseltafel staan. Zo konden we heel goed de vissen observeren terwijl we ze tekenden.

Ook het aquarium uitkuisen stond op het programma.  Zo moesten we eerst de vissen voorzichtig vangen met een vangnetje. Pas dan konden we  het glas  mooi en netjes poetsen.

We hebben ook geoefend op het stempelen. We mochten de schubben van de vis stempelen.  Ook op het bord tekenden we mooie vissen en luchtbellen met krijt. In de blokkenhoek bouwden we met clicblokjes mooie aquariums voor onze nepvissen. Ook met de duploblokken  kwamen we tot mooie bouwwerkjes. Ook dansten we op het liedje “blub ik ben een vis”.

We luisterden  naar het verhaal van “ de mooiste vis van de zee”. Nadien speelden we een memoryspel met de prentjes uit dit prentenboek. We deden ook een kimspel met verschillende vissen. Hierbij moesten we goed kijken en onthouden welke vis er weg  getoverd werd.

Vrijdag dan is het geen school voor de kindjes maar wel voor de juffen. Ze leren er   hoe ze nog beter kunnen lesgeven aan ons.

Het thema voor volgende week is: mijn lichaam.

Alvast vele  groetjes

Juf   Cindy

Graag zet ik de afspraken nog eventjes op een rij i.v.m. het ophalen en brengen van u kleuter.‘s Ochtends neemt u kort afscheid van uw kleuter aan het poortje van de kleuterspeelplaats Na schooltijd worden de kleuters afgehaald aan de klasdeur langs de buitenkant van het gebouw . Hartelijk dank .