terug naar school

Joepie, Mijn nieuwe klas

------------------------------------------         

Zo het nieuwe schooljaar is gestart : een nieuwe klas,  een nieuwe juf, nieuwe gezichten, nieuwe pictogrammen, nieuw speelgoed, nieuwe afspraken..

Alles klaar voor een goede start!

De juffen verwelkomden ons als elfjes dit jaar . We mochten ook en droom opschrijven. Deze dromen hangen in onze droomboom. Dit schooljaar gaan we proberen enkele van deze dromen waar te maken.

Ook in ons klasje verwelkomen we een nieuwe vriendjes namelijk Priscilla en Siebe.

We hebben als startactiviteit mogen proeven van lekkere fruitsap en plopkoekjes.

Samen met Plop en al de vriendjes van de klas proberen we er een heel leuk, boeiend en leerrijk schooljaar van te maken: al spelend, al knutselend, al zingend , al dansend,.. en dit telkens rond een bepaald thema.

Deze week werkten we rond de hoekjes en vriendjes in onze klas.

We ontdekten spelenderwijs welke materialen we hebben in de verschillende hoeken. We leerden hoe we samen kunnen spelen en leren. En  we maakten samen de klasafspraken .We hebben ook naar het verhaal geluisterd van” Tip de Muis “en  vertelden hierbij over onze eigen gevoelens. We hebben ook zelf een eigen symbool mogen kiezen. We deden leuke spelletjes met onze symbolen. We dansten op muziek en zongen een leuk liedje.

Ook schilderden we al een echt kunstwerk. We vierden ook onze eerste jarige in de klas namelijk Daan Vidts. Van harte proficiat met je 4de verjaardag.

We gaan ook 2 uurtjes per week turnen in de turnzaal met juf Nikita dit op maandag- en vrijdagochtend.

Ook dit jaar nemen wij voor de speeltijden 1 stuk fruit en 1 koek mee.

Graag ook alle koekendoosjes, brooddozen en drinkbussen naamtekenen aub.

Het thema volgende week is :fruit. Wie wil mag zijn lievelingsfruit meebrengen naar de klas om dit te laten waarnemen en proeven in ons klasje tijdens een waarneming.

 

Vele groetjes

Juf  Cindy

 

Graag zet ik de afspraken nog eventjes op een rij i.v.m. het ophalen en brengen van u kleuter.‘s Ochtends neemt u kort afscheid van uw kleuter aan het poortje van de kleuterspeelplaats. Na schooltijd worden de kleuters afgehaald aan de klasdeur langs de buitenkant van het gebouw . Hartelijk dank  voor jullie medewerking.