Thema: Schoolfeest: 'De kikker'

Lieve knuffeltjes, mama’s en papa’s
Deze week werkten wij rond het thema ‘de kikker’ dit naar aanleiding van het schoolfeest dat doorgaat op zondag 2 juni 2013.
wereldbeeld_k_2a_kikker.jpg
Op maandag zijn we gestart met het waarnemen van de kikker. Kobe en Mathéo hadden een hele mooie kikker meegebracht van thuis.   En het geluid van de kikker, dat konden we al goed nabootsen.  Ik had net echte kikkers in mijn klas. Ook de kikkers van juf Lien brachten ons een bezoekje. We gaven de kikkers eten en maakten het  aquarium terug proper. Na de middag gingen we turnen in de grote turnzaal. Met hele grote kussens beleefden we heel veel plezier. 
1001004007525745_8.jpg
Op dinsdag vertelde de juf ons een heel leuk verhaal over ‘kikker’. Want ja hoor, kikker die heeft heel veel vriendjes en hij feest ook heel graag. Nadien dansten we nog eens op het liedje voor het schoolfeest en kikker keek mee. Op woensdag was het generale repetitie. Samen met alle klassen mochten we ons dansje eens oefenen op het podium. Vrijdag had kikker enkele gekke vormen meegebracht naar de klas. Samen met de juf mochten we deze sorteren naar kleur en vorm. De kleuren beginnen we al heel goed te kennen hoor! Tijdens het hoekenwerk mochten we een kikker inkleuren met wascokrijtjes en maakten we een hoedje voor het schoolfeest. Ook werkten we nog wat verder aan ons cadeautje voor papa en mochten we allerlei leuke spelletjes spelen in de verschillende hoeken. 
dyn002_original_430_453_gif__fdfc5c6191990d11fc0fc4ed4fc5ef64.gif
Volgende week werken wij rond het thema ‘Feest voor papa’. Wie thuis een herkenbaar voorwerp van papa heeft,  mag dit gerust meegeven. (Bijvoorbeeld: een das, een kam,…) Ook een foto van onze liefste papa is meer dan welkom! 
Gelieve uw kind op zondag 2 juni 2013 omstreeks 14u10 naar de klas te brengen. Zo kunnen wij de kinderen klaarmaken voor het optreden dat doorgaat om 14u45. Alvast bedankt voor uw medewerking!
Niet vergeten! Op dinsdag 4 juni 2013 hebben we een vrije dag!
Lieve groetjes,
Juf Cathy & juf Lotte