Thema: 'De boerderij'

Lieve knuffeltjes, mama’s en papa’s,
Na twee weken vakantie zijn we weer van start gegaan. We verwelkomden 2 nieuwe kindjes in onze klas. Femy en Axelle, Van harte welkom in ons klasje!
boerderij.jpg
Deze week werkten we rond het thema ‘de boerderij’. Op maandag bekeken we de verschillende dieren die op de boerderij wonen en vergeleken deze met ons eigen lichaam. We leerden ook een liedje over een staart die steeds zwaaide van hier naar daar. En natuurlijk gingen we op maandagnamiddag turnen in de grote turnzaal. 
Op dinsdag deden we leuke teloefeningen tot 2. We mochten telkens 2 diertjes uit het hok nemen. Dit ging al heel goed bij uw kapoen. En na de middag keken we nog naar een leuk poppenspel. Want ja hoor, Jules was langs geweest op de boerderij. 
Op woensdag vertelde de juf ons een verhaal over ‘Jules op de boerderij’. U kan dit verhaal herbekijken als u het intypt op www.youtube.be.
Op donderdag mochten de kinderen het verhaal zelf proberen te vertellen. En dat lukte al vrij goed. Ook mochten we met de leuke handpoppen spelen. En dat vonden de kinderen leuk!
Op vrijdag was er op school bezoek van echte paarden en cowboys. Samen met de juf mochten we deze van dichtbij bekijken. En wie durfde mocht er zelfs eens op gaan zitten.
 14879246684343ec826dde2.jpg
Volgende week werken wij rond het thema ‘Kriebeldiertjes’. Hebt u thuis hierover iets liggen, dan mag u dit gerust meegeven met uw kind. Op vrijdag mag uw kind ook een tuinschopje meebrengen. Hopelijk is het die dag mooi weer, zodat we eindelijk onze zonnebloemen kunnen planten.

kriebeldiertjes.png
 
Vele lieve groetjes,
Juf Cathy & juf Lotte

Voor Foto's klik hier.