Thema:doppen en deksels"

Deze week hebben we gewerkt rond het thema:”doppen en deksels”, wat kan je hiermee toch allemaal doen? We zijn gestart met een waarneming en sorteerspel van verschillende soorten doppen en deksels: groot, klein, welke kleur, hoog, plat,.. zijn nog maar enkele eigenschappen die we besproken hebben. Ook techniek kwam aan bod: welke dop hoort bij welke fles, hoe kan ik de dop van de fles krijgen en hoe zet ik ze er terug op. Nadien kregen we ook een beetje water erbij, dit zorgde natuurlijk voor het nodige plezier. Aan de knutseltafel hebben we een patroon gestempeld met doppen, en onze peutertjes experimenteerden vrij met verf en doppen. We speelden ook een verstopspelletje in de hoekjes , hier lagen enkele bladen papier waarop verschillende tekeningen stonden,jullie kapoenen moesten de gepaste dop zoeken om elke tekening te verstoppen. Soms was de dop te klein, maar soms ook veel te groot. Goed zoeken was de boodschap. We hebben ook afdrukken gemaakt in de plasticine, en vonden verschillende soorten dozen, flessen en potten terug in onze poppenhoek.
Woensdag speelden we een bewegingsspel in de zaal met de handtrom, deze vertelde ons welke beweging we moesten uitvoeren: stappen, lopen, huppelen, stoppen. Eens extra bewegen doet iedereen deugt. Om de week af te sluiten legden we doppen en deksels van klein naar groot en zochten we naar dezelfde in een hele grote zak.

Hier kunnen jullie enkele foto's bekijken...

Volgende week gaan we werken rond het thema:”Verkeer”, hebben jullie informatie, leuke materialen of prenten rond dit thema? Breng ze gerust mee naar onze klas.
OP VRIJDAG 19 MAART mag iedereen met zijn fiets of step naar school komen.
 


Prettig weekend
 
Vele lieve groetjes van juf Veerle