Thema: 'Vissen in het water'

Lieve knuffeltjes, mama’s en papa’s,
bravo_klein_wit_visje.jpg

Deze week werkten wij rond het thema ‘Vissen’, dit naar aanleiding van ‘Wereldwaterdag’. Op maandag kwam er iemand op logement voor een dagje. Zo zijn we begonnen met het waarnemen van de vis. De kinderen konden al heel goed vertellen hoe een vis eruit ziet, waar de vis woont, wat de vis eet en nog zoveel meer. Ze bleven er heel lang naar kijken. Nadien leerden we ook een leuk versje over een vis. En zoals gewoonlijk gingen we op maandagnamiddag turnen. Van juf Cathy mochten we eens experimenteren met de hoepels. Rollen, springen van hoepel naar hoepel,… We mochten ook naar een verhaaltje luisteren over een bijzonder visje, namelijk: ‘Bravo, klein wit visje’. In dit verhaal kwamen ook de gevoelens nog eens naar voor. Samen met het visje dat we mochten inkleuren speelden we met de begrippen “op, onder en naast”. Zo zwom ons visje eens op de tafel, dan weer onder de bank of zelfs wel naast de stoel. Spelenderwijs kwamen deze begrippen aan bod. Tijdens het hoekenwerk konden we een memoryspel van vissen spelen. We mochten met vissen en eendjes in de maïs spelen. In de boekenhoek vonden we vele leuke boekjes terug over vissen. En natuurlijk mochten we bij juf Lotte en juf Cathy ook knutselen. Met verf beschilderden we een stukje noppenfolie en maakten daar een mooie afdruk van op een papieren bordje.   Deze werd nadien verder aangekleed tot een heel bijzonder visje. Onze kunstwerkjes kan u bewonderen aan onze klasramen. Ook begonnen we al een beetje aan ons paasmandje. Met bruine verf hadden wij super veel plezier! Als afsluiter van de week maakten wij op vrijdag een grote wandeling op het schooldomein. We volgden een uitgestippelde route en ervaarden hoe het is om met flessen water rond te lopen, kortom weer een super fantastische week!
Volgende week werken wij rond het thema ‘Pasen’. Hebt u nog iets leuks thuis liggen rond Pasen, dan mag u dit gerust meegeven. Op dinsdag gaan we ook iets lekkers klaarmaken. Indien mogelijk mag u die dag een extra stukje fruit meegeven. Niet vergeten! Op vrijdag 29 maart komt de Paashaas op bezoek.
dyn008_original_430_315_gif_2604217_4e673dd98f48f2b084e0d2bbab81d5cb.gif
Even een tip om te onthouden !
De meeste kinderen komen tijdig op school aan.   Toch merken we dat er telaatkomers zijn.   Dit vinden we bijzonder jammer!   Daarom frissen we even op waarom het belangrijk is dat kinderen voor het belsignaal op school zijn. 
Kleuters leren veel op school.   En dit leren start bij het begin van de dag.
Het onthaal is een zeer belangrijk onderdeel ervan.   Wie dit mist, mist de rode draad doorheen de hele dag, de hele week.   Tijdens het onthaal krijgen de kleuters een gevoel van geborgenheid en samenhorigheid. De kleuters ervaren dat ze thuis komen in hun klasje.   Te laat binnenkomen in een sfeer die gemaakt is, is niet aangenaam voor de telaatkomer. De aanzet van de activiteiten binnen een thema wordt gemist.   De kleuter kent de samenhang van de dag niet.   De laatkomer moet achterna hollen en zo bouwt die kleuter langzaam maar zeker een achterstand op. We moedigen u aan uw kind(eren) op tijd naar school te brengen.
op tijd.jpg
Veel ouders verdienen nu al een pluim! Van harte dank!
Juf Cathy & juf Lotte