Blog: Knuffelklas B

Knuffels

Beste ouders,Afgelopen week was ons thema ”knuffels”.

We deden een waarneming van de knuffels die de kleuters mee gebracht hadden en voelden hoe zacht ze zijn. We legden deze knuffels van klein naar groot en rangschikten erna van klein naar groot op een werkblad. Woensdag stond in het teken van het knuffelziekenhuis: de juf opereerde/herstelde een knuffel en vertelde een verhaaltje over de beer van Bieke die een arm kwijt was. We scheurden en plakten een knuffelbeer op gewoon papier en herhaalden dat in het groot bij een groepsrealisatie.

Vrijdag was het de verjaardag van Charlie.Deze week maakten we kennis met juf Wilma. Zij is studente kinderverzorging en kwam een kijkje nemen in onze klas.

Van 2 tot en met 13 februari 2015 zal zij stage lopen bij ons.Volgende week leren we over doppen en deksels. De kleuters mogen doppen en deksels van flesjes, potten…meebrengen.

We zullen ook de verjaardag van Tibo en Bente vieren. Woensdag 28 januari 2015 is er een facultatieve verlofdag.In het belang van uw kind en het benutten van de optimale onderwijstijd vragen wij uitdrukkelijk om uw kleuter op tijd naar de klas te brengen.

Prettig weekend,

Juf Iris

 

 

Hatsjie hatsjoem

Beste ouders,Afgelopen week was ons thema ”Hatsjie hatsjoem”. We leerden heel wat over ziek zijn.

Maandag vierden we de verjaardag van Eline.

Deze week werd Jules ’s morgens wakker met rode stippen in zijn gezicht en met hoofdpijn. We verzorgden hem. In de poppenhoek konden we ons verkleden als een echte dokter. Er werden heel wat verbanden gelegd en spuitjes gegeven. Niemand was bang.

We schilderden het portret van de zieke Jules en stempelden stipjes op zijn lichaam. We rolden met een dobbelsteen met prenten van lichaamsdelen, zochten die lichaamsdelen bij onszelf en kregen ook een stipje. Woensdag gingen we gewond naar huis. Wie wou kreeg een verband. We kleefden pleisters op een afbeelding.

Met plasticine rolden we pilletjes en telden we tot 3. We speelden met muziekinstrumenten om zieke Jules terug blij te maken.Deze week leerden we ook een versje:

Hatsjie, hatsjoem,

ik nies

en mijn neus is heel erg vies

even wachten,

zakdoek, snuiten,

alle snottebellen buiten.Volgende week leren we over knuffels. De kleuters die een knuffel hebben die een week in de klas mag logeren, mogen deze mee brengen.In het belang van uw kind en het benutten van de optimale onderwijstijd vragen wij uitdrukkelijk om uw kleuter op tijd naar de klas te brengen.

Prettig weekend

Juf Iris

 

Brrrr

Beste ouders,Afgelopen week was ons thema ”Brrr, winter” en hadden we vooral aandacht voor winterkledij.

We mochten maandag een nieuw vriendje in de klas verwelkomen: Daan.We hebben onze winterkleding besproken: muts, sjaal, handschoenen en vroegen ons af waarom we winterkleding nodig hebben.

De peuters oefenden het zelfstandig aan doen van hun jas met behulp van een stappenplan. De oudere kleuters hielpen een handje. Tijdens het hoekenwerk maakten we de skyline van Moorsel in de sneeuw. We kleefden een grote en een kleine cirkel om een sneeuwman te vormen en versierden met witte playmaïs ons blad. We knipten ook in wol en stof om winterkleding te versieren. Daarnaast keken we ook naar het digitale prentenboek van kikker en de sneeuwman op de website van Youtube. Ook de lengte van sjaals werd vergeleken.  De juf las ook het verhaal van Jules in de winter voor.Vrijdag vierden we feest voor Anaëlle. Proficiat met je verjaardag!

Maandag 12 januari is het de beurt aan Eline om haar verjaardag te vieren. De koekjes in de boekentas zullen dus even niet nodig zijn.

De volgende jarigen zijn:

23 januari Charlie,

27 januari Tibo,

31 januari BenteIn het belang van uw kind en het benutten van de optimale onderwijstijd vragen wij uitdrukkelijk om uw kleuter op tijd naar de klas te brengen.

Prettig weekend,

Juf IrisSlingers en ballen

Beste ouders,Afgelopen week was ons thema ”slingers en ballen”.We werkten verder aan ons kerstcadeau, stempelden ons eigen inpakpapier, leerden de nieuwjaarsbrief opzeggen, maakten muziek met instrumenten, sorteerden kerstballen, luisterden naar de kerstliedjes “jingle bells” en “oh dennenboom”. De juf vertelde het verhaaltje van “Bieke en de kerstboom”.

We kregen dinsdag en woensdag bezoek van nieuwe kindjes die binnenkort naar onze klas komen.Volgende week werken we rond een thema door de kleuters aangebracht: ”licht en donker”.

Vrijdag is er kerstfeest op school.In het belang van uw kind en het benutten van de optimale onderwijstijd vragen wij uitdrukkelijk om uw kleuter op tijd naar de klas te brengen.Groetjes,

Juf Iris

 

Dag spar

Beste ouders,Afgelopen week was ons thema ”dag spar”.

Deze week hebben we kennis gemaakt met de kerstboom. Dinsdag moesten we goed nadenken over hoe we een grote kunstkerstboom kunnen bouwen. We legden de 1-1 relatie en telden kleine hoeveelheden tijdens het versieren van een boom. Woensdag gingen we op zoek naar een echte kerstboom. We vonden er een op de speelplaats van de school en vertelden wat het verschil is tussen een echte spar en een kunstboom. We experimenteerden met dennentakjes en stempelden met lijm om mooie glitterballen in een boom te hebben. We luisterden naar het verhaal van “De kerstboom van Jules”

Volgende week werken we rond het thema “slingers en ballen”.Een tip:

Heel wat kleuters dragen met dit koude weer een muts of sjaal. Is het mogelijk om op zo veel mogelijk kledingstukken van uw kind zijn/haar naam te schrijven? Dat zou het voor de juf iets makkelijker maken om de juiste muts op het juiste hoofd te zetten.In het belang van uw kind en het benutten van de optimale onderwijstijd vragen wij uitdrukkelijk om uw kleuter op tijd naar de klas te brengen.Groetjes,

Juf Iris

Welkom oma en opa

Beste ouders,

Afgelopen week was ons thema ”grootouders”.

Deze week hebben we ons dansje voor de grootouders geoefend. De kleuters brachten een foto mee van hun oma en opa. Ze vertelden wat ze doen met hun grootouders: naar een pretpark gaan, logeren, wandelen met de hond…We merkten op dat een aantal kleuters nog baby waren toen de foto genomen werd. Dus gingen we onszelf meten om te zien hoe groot we nu wel geworden zijn. Jules is de kleinste en juf Iris is de grootste van onze klas. Maar turnjuf Nikita is nog groter dan juf Iris.
We keken naar een digitaal prentenboek over Jules en zijn grootouders en net zoals oma en opa lazen we de krant. Ook maakten we een cadeau door gebruik te maken van de knikkerverftechniek en door een bolletje klei te rollen.
Vrijdag was het eindelijk zo ver, dan kwamen de grootouders op bezoek.

Volgende week werken we rond het thema “dag spar”. De kleuters mogen materiaal rond dit thema meebrengen (takjes, iets om de kerstboom te versieren...)

In het belang van uw kind en het benutten van de optimale onderwijstijd vragen wij uitdrukkelijk om uw kleuter op tijd naar de klas te brengen.

Groetjes,
Juf Iris 

 

week van de smaak

Beste ouders,Afgelopen week was het projectweek ”week van de smaak”.

Deze week hebben we veel geproefd: banaan, appel, druiven, kerstomaten, citroen, bloem, zout… De juf was heel verbaasd toen de kleuters vertelden dat ze zout lekker vonden en ook bij citroen bijna geen zuur gezicht te zien was. Mogelijk is dit te verklaren doordat dit nieuwe smaken zijn voor de kinderen.

Dinsdag kregen we bezoek van een nieuw kindje: Daan. Hij zal na de kerstvakantie naar onze klas komen.

We leerden een placemat schilderen met een penseel. We maakten zoutdeeg door het mengen van: 3 potjes bloem, 1 potje zout en 1 potje water. Hiermee boetseerden we allerlei dingen die we zelf maar al te graag opeten. We luisterden naar het verhaal van Jules, leerden een versje, kookten allerlei lekkers in de poppenhoek, bakten zandtaartjes in de zandbak. Ook gingen we zelf aan de slag door fruitsatés te bereiden. We leerden een kindvriendelijk mes correct te hanteren.

We begonnen deze week met het oefenen van een dansje voor het grootouderfeest.Misschien heeft u het al gehoord: er zijn een aantal mensen die regelmatig in onze klas komen. Voor alle duidelijkheid stel ik ze nog even aan u voor:

Juf Nikita: SES-juf op woensdag en turnjuf op donderdag en vrijdag

Juf Lotte, onze vaste kinderverzorgster

Juf Evi, stagiair kinderverzorging, zij komt tot en met de kerstvakantie op donderdagnamiddag

Juf Tuba stagiair kinderverzorging, zij komt verschillende dagen per week in de klas en doet ook stage in onze naschoolse opvang bij meester Geert.Volgende week werken we rond het thema “grootouders”.

Vrijdag mogen de kleuters in sportieve kledij naar school komen om op te treden.

Ook mogen ze een foto meebrengen van oma en opa die we in de klas zullen bespreken.

In het belang van uw kind en het benutten van de optimale onderwijstijd vragen wij uitdrukkelijk om uw kleuter op tijd naar de klas te brengen.

Groetjes,

Juf Iris

 

thema speelgoed

Beste ouders,

Afgelopen week was ons thema “speelgoed”.
Het was een korte feestweek. Donderdag vierden we de verjaardag van Ben. Vrijdag was het de beurt aan Suhejla om haar verjaardag te vieren.
Hiep, hiep hoera! Dankjewel voor de lekkere traktaties.

Deze week deden we een waarneming van wat de Sint gebracht had, leerden we een gezelschapsspelletje spelen, luisterden we naar het verhaal van Biekes verhalentrommel. We maakten ook mooie tekeningen voor de jarigen en om de Sint te bedanken.

Volgende week werken we met de hele school een project uit naar aanleiding van de week van de smaak.
Van 24 tot 28 november leren we over het feest voor oma en opa. In deze week mogen de kleuters een foto van hun oma en opa meebrengen naar school.

In het belang van uw kind en het benutten van de optimale onderwijstijd vragen wij uitdrukkelijk om uw kleuter op tijd naar de klas te brengen.

Groetjes,
Juf Iris