Blog: Knuffelklas B

thema speelgoed

Beste ouders,

Afgelopen week was ons thema “speelgoed”.
Het was een korte feestweek. Donderdag vierden we de verjaardag van Ben. Vrijdag was het de beurt aan Suhejla om haar verjaardag te vieren.
Hiep, hiep hoera! Dankjewel voor de lekkere traktaties.

Deze week deden we een waarneming van wat de Sint gebracht had, leerden we een gezelschapsspelletje spelen, luisterden we naar het verhaal van Biekes verhalentrommel. We maakten ook mooie tekeningen voor de jarigen en om de Sint te bedanken.

Volgende week werken we met de hele school een project uit naar aanleiding van de week van de smaak.
Van 24 tot 28 november leren we over het feest voor oma en opa. In deze week mogen de kleuters een foto van hun oma en opa meebrengen naar school.

In het belang van uw kind en het benutten van de optimale onderwijstijd vragen wij uitdrukkelijk om uw kleuter op tijd naar de klas te brengen.

Groetjes,
Juf Iris

Sint Maarten

Beste ouders,

Afgelopen week was ons thema “Sint-Maarten”.
Maandag was het feest voor Elise. Gelukkige verjaardag! Dankjewel voor de lekkere traktatie.
Ook mochten we deze week enkele nieuwe peuters verwelkomen. Hartelijk welkom in onze Knuffelklas, Tanguy, Tiago en Noah!

Deze week werkten we aan een pietenmuts, een schoen, luisterden we naar het verhaal van Jules en leerden we een lied.

Vrijdagnamiddag kregen we bezoek van de Sint. Hij had ook een cadeau meegebracht voor ons.
De Sint heeft gekozen om voor elke klas speelgoed te brengen waar de kinderen op school mee kunnen spelen. In onze klas bracht hij een klein houten poppenhuisje en het gezelschapsspel “Stormy seas”(stormachtige zeeën). Dit is een spel waarbij de kinderen om de beurt met een dobbelsteen moeten gooien en het afgebeelde voorwerp op de boot moeten zetten. Er mag niets van de boot vallen. Spannend…
Hij heeft dit speciaal voor ons gekozen omdat hij het belangrijk vindt dat kleuters leren samen spelen.
Daarnaast kregen de kinderen elk een lekkere traktatie.

Volgende week leren we over het speelgoed dat de Sint bracht.

In het belang van uw kind en het benutten van de optimale onderwijstijd vragen wij uitdrukkelijk om uw kleuter op tijd naar de klas te brengen.

Geniet nog van het lange weekend,

Juf Iris

Halloween

Beste ouders,

Afgelopen week was ons thema “kriebelspinnetjes”. We leerden een versje over “spinnetje spinnetje spin”, knutselden 2 spinnen: eentje met een handafdruk en eentje door te knippen en te plakken. We luisterden naar het grappige verhaal van “een huis vol spoken”. We gingen ook in de poppenhoek aan de slag met een bol touw om een reuzengroot spinnenweb te maken. Er kwamen geen vliegjes in ons web, maar knopen.

Dinsdag hebben we ons liedje over de herfst gezongen voor alle kinderen van de school tijdens de gezamenlijke afsluiting van de week van het bos.
Donderdag was het oudercontact.
Vrijdag werd de week afgesloten met een Halloweensfeertje op school. Alle kleuters mochten verkleed naar school komen en stapten mee in een griezelige modeshow.

Heeft u nu al reclamefolders voor speelgoed in de brievenbus gekregen? Gelieve deze nog niet weg te gooien want na de herfstvakantie zullen we over Sint-Maarten en speelgoed leren.

In het belang van uw kind en het benutten van de optimale onderwijstijd vragen wij uitdrukkelijk om uw kleuter op tijd naar de klas te brengen.

Prettige vakantie,
Juf Iris

Kriebelspinnetjes

Beste ouders,

Afgelopen week was ons thema “de week van het bos”. We leerden een liedje, luisterden naar het verhaal van Jules in het bos, bliezen met waterverf een boom, poften kastanjes in de poppenhoek en proefden van kastanjes. Donderdag werden we echte boskabouters.

Volgende week hangt er een Halloweensfeer op school. Ik heb gekozen om binnen het schoolthema van Halloween te werken rond kriebelspinnetjes omdat jonge kleuters nog snel bang zijn van griezelfiguren.
De kleuters mogen zelf (echte of valse) kriebelspinnetjes mee brengen naar school. Uiteraard zullen we ook op “spinnenjacht” gaan met de klas.

Donderdag is het oudercontact en vrijdagavond mag u vrienden en familie meebrengen naar school om samen Halloween te vieren.

Heeft u nu al reclamefolders voor speelgoed in de brievenbus gekregen? Gelieve deze nog niet weg te gooien want na de herfstvakantie zullen we over Sint-Maarten en speelgoed leren.

In het belang van uw kind en het benutten van de optimale onderwijstijd vragen wij uitdrukkelijk om uw kleuter op tijd naar de klas te brengen.

Groetjes,
Juf Iris

 


Week van het bos

Beste ouders,

Afgelopen week hebben we geleerd over de herfst. De kleuters brachten allerlei blaadjes mee naar school: grote, kleine, gele, rode, bruine, oranje… Ook leerden we enkele herfstvruchten kennen: kastanjes, noten, dennenappels… We maakten een mooie boom met blaadjes aan de hand van vingerverf, kleefden blaadjes op papier, voelden aan de prikkende bolster van een kastanje, sorteerden blaadjes en vruchten, vergeleken waar “de meeste” en “de minste” waren.
Woensdag genoten we van een leerrijke uitstap naar het stadspark. We zagen dikke en dunne boomstammen, namen de afdruk van een boomschors, bewonderden een echte eekhoorn, keken naar de tutjes van de tuttenboom, mochten blaadjes in de lucht gooien…

Volgende week leren we over de week van het bos.  Dan zullen we dieper ingaan op de bewoners van het bos en de herfstvruchten.
Tijdens de week van 20 tot 24 oktober 2014 komen de kriebelspinnetjes aan de beurt.In het belang van uw kind en het benutten van de optimale onderwijstijd vragen wij uitdrukkelijk om uw kleuter op tijd naar de klas te brengen.

Groetjes,
Juf Iris

blaadjes in de herfst

Beste ouders,

Afgelopen week hebben we geleerd over wat we allemaal al alleen kunnen. Tijdens het kringgesprek vertelden we waar we al goed in zijn: helemaal alleen dessertjes eten, dansen, onze jas aan doen, boekentas klaar maken….
We hebben ons zelfportret geschilderd, leerden in plasticine knippen, puzzelden. We maakten muziek met instrumenten en zochten verschillende manieren om de instrumenten te bespelen. 

Volgende week leren we over het thema: blaadjes in de herfst. Woensdag brengen we een bezoek aan het stadspark van Aalst.

De kleuters mogen ook blaadjes en herfstvruchten meebrengen naar school om over te leren.

In het belang van uw kind en het benutten van de optimale onderwijstijd vragen wij uitdrukkelijk om op tijd naar de klas te komen.

Geniet nog van het lange weekend!
Juf Iris

kijk eens wat ik kan

Beste ouders,

Afgelopen week hebben we geleerd over fruit. We proefden appels en peren, gingen op zoek naar een appelboom, stempelden appels, werkten samen aan een groepsrealisatie van een appelboom, maakten een lekkere fruitsmoothie. Donderdag brachten we onze mooiste glimlach mee naar school voor de fotograaf.

Volgende week leren we over een thema dat de kleuters zelf hebben aangebracht: ”kijk eens wat ik kan”. Indien er speciale dingen zijn die uw kind al helemaal alleen kan, mag u dit op een papier schrijven of hiervan een foto meebrengen.

Groetjes en fijn weekend!

Juf Iris

 

kleurenpret

Beste ouders,

Afgelopen week hebben we geleerd over kleuren. Rood, geel en blauw kwamen het vaakst aan bod.  We zochten in onze klas naar dingen die een bepaalde kleur hebben en sorteerden ze. Heeft u ook op de rode dag (dinsdag) de rode neus van uw kapoen opgemerkt? Neem een kijkje op onze klasblog om de snoetjes te zien
We leerden gekleurd papier scheuren en experimenteerden met kladpapier. We kleurden voorwerpen in de juiste kleur. We luisterden naar het verhaal van Jules die blauw en geel koos en deze mengde tot groen.

Volgende week leren we over ”fruit”. Vooral appels en peren zullen aan bod komen.

Ik heb opgemerkt dat er regelmatig doosjes en drinkbussen in de verkeerde boekentas terecht komen. Is het mogelijk om op zo veel mogelijk zaken van uw kind zijn/haar naam te schrijven?Groetjes en fijn weekend!

Juf Iris