Blog: Knuffelklas B

kleurenpret

Beste ouders,

Afgelopen week hebben we geleerd over kleuren. Rood, geel en blauw kwamen het vaakst aan bod.  We zochten in onze klas naar dingen die een bepaalde kleur hebben en sorteerden ze. Heeft u ook op de rode dag (dinsdag) de rode neus van uw kapoen opgemerkt? Neem een kijkje op onze klasblog om de snoetjes te zien
We leerden gekleurd papier scheuren en experimenteerden met kladpapier. We kleurden voorwerpen in de juiste kleur. We luisterden naar het verhaal van Jules die blauw en geel koos en deze mengde tot groen.

Volgende week leren we over ”fruit”. Vooral appels en peren zullen aan bod komen.

Ik heb opgemerkt dat er regelmatig doosjes en drinkbussen in de verkeerde boekentas terecht komen. Is het mogelijk om op zo veel mogelijk zaken van uw kind zijn/haar naam te schrijven?Groetjes en fijn weekend!

Juf Iris

 

Boekentassen en zakken

Beste ouders,

Afgelopen week hebben we geleerd over verschillende soorten tassen. We konden een knutseltas vingerverven, een schooltaslabel kleuren, rangschikten tassen van klein naar groot, maakten kennis met de puzzels en de maïstafel in de klas. Nu elke boekentas een label heeft, kunnen we zelf onze boekentas op de juiste plaats in het rek zetten.
 We leerden ook een versje:
Met mijn nieuwe boekentas,
stap ik naar de Knuffelklas.
Ik maak veel vriendjes groot en klein,
 Jules zal er één van zijn.
Daarnaast vierden we feest. Woensdag trakteerde de juf met cake voor haar verjaardag! Donderdag was het de beurt aan Geike. We zongen en maakten een mooi tekeningenboekje voor de jarige.

Volgende week is ons thema “kleurenpret”. 
Elke dag zal een bepaalde kleur centraal staan. Het zou leuk zijn als u uw kind elke dag in de dagkleur naar school zou laten komen.

maandag = geel                                                         
dinsdag= rood

 woensdag = groen
donderdag = oranje
vrijdag = paars

Groetjes en fijn weekend!
Juf Iris                                              

verjaardag van Geike

 11 september was Geike jarig. 

Proficiat!

 

Onze eerste schoolweek

Beste ouders,                                                                                                                                          

Onze eerste schoolweek is vlot verlopen. Waarschijnlijk bent u nieuwsgierig naar wat uw kleuter zoal gedaan heeft deze week.

            Maandag hebben we kennis gemaakt met de nieuwe juf, de nieuwe klas en de klaspop Jules. Iedereen mocht ook een klassymbooltje kiezen.
            Dinsdag leerden we spelen in de hoeken van onze klas: waarmee kunnen we spelen, hoe moeten we opruimen.  Ook de dagstructuur werd aangebracht.
Dinsdagvoormiddag maakten we kennis met juf Lotte, de kinderverzorgster.
Senne had wat te vieren: hij is de grote broer geworden van Fien.
            Woensdag lag het accent op sociale vaardigheden: wat doen we als er een conflict is? We leren mondig zijn, zelf grenzen aan geven en respectvol met de grenzen van anderen omgaan. Als een vriendje zegt "ik vind het niet leuk" of "neen, stop" , dan moet je ook luisteren naar elkaar. Samen gaan we dit schooljaar voor een dikke duim omhoog!
Ook zindelijkheid kwam aan bod met het digitaal verhaal van de prinses op het potje, wilt u het thuis ook eens bekijken? Je kan het vinden op  http://www.youtube.com/watch?v=RhASZP4r7aM
            Donderdag leerden we de weerkalender maken en mochten we voor het eerst gaan turnen met juf Nikita. We konden een prent lezen en vertelden wat er op stond.
Ook werkten we verder aan de dagdagelijkse routine: legden we ons schriftje zelf in de mand, gingen we flink in de rij staan, namen we afscheid van mama/papa op de speelplaats, haalden we zelf koek of fruit en drankje uit de boekentas...
            Vrijdag probeerden we om een kindje te tekenen, vertelde de juf een verhaaltje over Jules en was onze week veel te vlug voorbij.

Volgende week zullen we naamkaartjes voor de boekentassen maken, een eigen knutseltas knutselen, feest vieren…

Hopelijk zien we elkaar donderdagavond op het infomoment op school.
Juf Iris

Van harte welkom in de knuffelklas - 1 september 2014

Kiekeboe!

Dag allemaal, ik ben juf Iris. Ik heet jullie van harte welkom in de Knuffelklas.
Samen met Jules, onze klaspop, gaan we er een fijn jaar van maken.  Al spelend en ontdekkend zullen we een heleboel nieuwe dingen leren.

Volgende zaken mogen jullie alvast in de boekentas steken:
een drinkbus
een koekendoosje
een fruitdoosje
een brooddoos
een pak vochtige doekjes
een doos papieren zakdoeken
reservekledij in een zakje met de naam op geschreven

De reservekledij, vochtige doekjes en papieren zakdoeken dienen op school te blijven.
Verder mogen jullie alvast het heen-en- weerschriftje plastificeren/in een plastic mapje stoppen, want dit mapje zullen we een heel schooljaar nodig hebben.

Ik heb alvast zin om erin te vliegen en het samen lekker gezellig te maken in ons klasje.
Jullie ook?

Groetjes,
Juf Iris

Een blijde gebeurtenis...

 Dag mama’s en papa’s,

 

Het nieuwe schooljaar komt nu wel heel dichtbij. Hopelijk kijken jullie kindjes er ook naar uit om terug te komen naar ons Knuffelklasje.

Ik zal er dit schooljaar jammer genoeg niet bij zijn om al deze leuke avonturen samen met hen te beleven.

Ik kondig jullie dan ook heel trots en fier aan dat mijn partner en ik ons tweede kindje verwachten in maart 2015!

Hierdoor mag ik niet meer aangesteld worden in de klas wegens moederschapsbescherming tijdens de zwangerschap.

 

 

Juf Iris zal ondertussen over mijn Knuffelklasje waken en ik ben er zeker van dat ze dit super zal doen!

 

Vele groetjes,

Juf Veerle

Thema:" water en zand"- deel 2

 

Dag mama’s en papa’s,

 

Hier vinden jullie ons laatste weekbriefje uit de eerste kleuterklas B. Het schooljaar is voorbijgevlogen. Een jaartje vol leuke en leerrijke momenten voor ieder van ons is nu ten einde. Hopelijk hebben jullie er net als ik van genoten.

Onze  laatste week was superdruk. Yalina , Axelle en Achille vierden hun verjaardagsfeest in onze klas. Bedankt voor die lekkere traktaties!

 Dinsdag speelden we een spel rond drijven en zinken. We knutselden die dag een ijsje, want dat smaakt lekker bij dit warme weer.

 Woensdag gingen we naar de speeltuin in Moorsel.  Daar konden we volop experimenteren met vormpjes, zeefjes, gieter, schepjes,…  Nadien verzamelden we voor een lekker koekje en drankje. Dan gingen we terug naar school. Het werd een hele leuke voormiddag.                                                             

  Donderdag luisterden we naar het verhaal van Jules in onze openluchtklas. Buiten in de groene omgeving op ons schooldomein genoten we van een mooi verhaaltje. SUPER !!    

   

       Vrijdag was onze allerlaatste dag samen. We maakten lekkere popcorn, tekenden met krijt en telden samen af naar de grote vakantie. We namen hierbij ook afscheid van onze vriendjes uit de 3de kleuterklas en van de juffen.                          

Tot slot wil ik iedereen bedanken voor de hele fijne samenwerking en het vertrouwen in onze school het voorbije schooljaar. En dan nu hop… naar de 2de kleuterklas.

 


Wij wensen jullie een hele fijne vakantie toe!

Tot 1 september 2014 of tot donderdag 28 augustus 2014 voor onze terugkomdag.

 Vele groetjes van juf Veerle en juf Lotte

 

Thema: " Water en zand"

 

Dag mama’s en papa’s,

 

 De grote vakantie komt er stilaan aan. Door te werken rond het thema:“water en zand”, werd het vakantiegevoel reeds voor een stukje naar onze klas gebracht. Met of zonder materiaal, zand en water zijn steeds succesvol bij onze kleutertjes. We experimenteerden volop met water en zand. We maakten modder, voelden het verschil tussen droog en nat zand. Afdrukken maken, scheppen, vullen en terug leeggieten, we deden het allemaal deze week.

Ook Jules vindt het fijn om met zand te spelen. Dat werd meteen duidelijk in het verhaal met losse prenten: “Het zandkasteel van Jules”.

Dinsdag leerden we een liedje met behulp van de cd. We zongen mee uit volle borst! Juf bracht ook een heleboel gekleurde vissen  mee die we per kleur of per grootte konden sorteren.

Woensdag maakte juf Veerle afdrukken in zand. We zochten de juiste vormen bij die afdrukken. Dit verwerkten we nadien in een werkblad bij juf Lotte.

Tijdens een tekenraadsel probeerden we te raden wat onze juf tekende. Ze tekende een emmer, de zon, een boot,…Zo ontdekten we ontdekten zo dat kleine delen samen één geheel vormen.

We vierden deze week de verjaardag van Arvid en Gitte. Zij brachten voor iedereen iets lekkers mee. Bedankt!

Vrijdag gingen we op schoolreis. Iedereen was heel enthousiast na onze uitstap. Het werd een hele fijne dag! Juf  heeft heel wat foto’s genomen van ons. Deze kunnen jullie op onze klasblog bekijken.

 

Volgende week werken we nog verder rond dit thema. Woensdag gaan we samen naar de speeltuin. Hopelijk is de zon van de partij!

Prettig weekend,

Juf Veerle en juf Lotte